Șezătoare culturală cu versuri eminesciene și melodii dedicate poetului Eminescu, de Ziua Culturii Naționale

0
-Publicitate-

Ziua Culturii a fost sărbătorită cu melodii de suflet și poezii dedicate marelui poet Mihai Eminescu. Copii, profesori, dar și părinți, cu toții s-au bucurat de versurile eminesciene, dar și de melodiile dedicate lui Eminescu.

”Limba românească”, ”Câte țări sunt pe Pământ”,  ”Hai la horă”, sau ”Pe lângă plopii fără soț” au fost interpretate cu mult drag, de micii artiști de la Corul de copii Accord, condus de profesoara Verona Calmîș, alături de profesoara de chitară, Mihaela – Alina Sîrbu de la Liceul de Artă „Gh.Tattarescu”. Tot de la același liceu a participat și eleva, Alice Cristea. Frumoasele acorduri muzicale, au fost completate diafan, de momentele de recitare solemne, ale actorului Valentin Cotigă..

Alături le-au fost artiști minunați și prieteni dragi din Odobești, de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” – Corul Glissando, condus de profesoara Ioana Roșu, elevi din clasele V și VI-a, care au recitat din poeziile lui Eminescu, coordonați de profesoara de limba română, Mihaela Rotaru.

Tot un moment emoționant a fost și prezentarea a două piese cu duo chitară voci, sub coordonarea lui Cristian Gheorghe, de către Denisa Dragomir și Eliza Calmîș.

Momentele artistice au fost intercalate cu poezii recitate de Dragoș Andrei Marin, Adelina Maria Miron, Cristina Elena Chiriac, Denisa Andreea Ciobotaru, Eric Florin Grigoraș, de la Odobești.

La final, toți cei care au participat la drag la frumoasa șezătoare culturală,  au cântat împreună la refren, piesa „Eminescu”, solo Verona Calmîș.

 Evenimentul cultural a fost organizat în Sala Rapsodia din Focșani, de către  Asociația pentru Promovarea Culturii și Mediului Accord  Focșani, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, în parteneriat cu Liceul de Artă „Gh.Tattarescu” Focșani.

-Publicitate-