Slujire arhierească oficiată de ÎPS Ciprian și concert de colinde, la Catedrala din Focșani

0
-Publicitate-

Credincioșii focșăneni au participat duminică, 8 decembrie, în Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiu, la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor din care au făcut parte părinți consilieri eparhiali, protoierei, precum și alți clerici de la parohiile din oraș. Răspunsurile liturgice au fost oferite, pentru prima dată de la înființare, de Corala Ortodoxă a Catedralei, dirijată de Prof. Ionuț Drilia.

Pornind de la pasajul evanghelic al tămăduirii femeii gârbove (Luca 13, 10-17), Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a rostit un cuvânt de învățătură.

„Indiferent de situațiile în care ne aflăm, sub nici o formă nu trebuie să disperăm, să ne pierdem nădejdea. Dumnezeu ne-a dat rațiune, avem posibilitatea să gândim, să ne raportăm la niște valori, la principii, la reguli și depinde de noi dacă vrem să ne ridicăm din starea în care am căzut, pentru a fi restaurați; în primul rând, avem nevoie de o restaurare morală, spirituală. Se cuvine ca, întâi, să redobândim sănătatea sufletească și apoi pe cea trupească, desigur, toate fiind la mila și bunătatea lui Dumnezeu. Atunci când Dumnezeu ne-a ajutat să ne revenim, să ne ridicăm din cădere, avem datoria să-I mulțumim cu recunoștință, așa cum a făcut și femeia gârbovă însănătoșită, despre care s-a vorbit, astăzi, în Sfânta Evanghelie”, a spus ÎPS Ciprian.

După încheierea Sfintei Liturghii, a avut loc concertul de colinde „Hristos Se naște în inima românilor”, susținut de Grupul Vocal „Cantus”, Corul de Copii „Pastia” și Corala Ortodoxă a Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

(Sursa: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei)

-Publicitate-