Soluția PNL pentru deblocarea discuțiilor pentru noul Guvern: Ludovic Orban, nominalizat de Biroul Politic Național funcția de prim ministru

0
8

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost nominalizat de Biroul Național Politic al partidului drept candidat la funcția de prim ministru la ședința care a avut loc miercuri. Liberalii au decis flexibilizarea mandatului de negociere și să susțină două variante la discuțiile USR – PLUS și cu ceilalți parteneri de coaliție. Una dintre ele este cea cunoscută, cu Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților.

Cum însă USR – PLUS vrea conducerea acestei camerei, liberalii au decis să propună ca Ludovic Orban să fie prim ministru, iar președinția Senatului să revină lui Florin Cîțu. Liberalii mizează astfel pe cartea continuității în conducerea Guvernului, cu premierul cu care au  reușit să preia guvernarea de la PSD și se mențină la conducere în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă rezultatele de la alegerile parlamentare nu au fost cele scontate.

Ludovic Orban a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că PNL are o pondere de 55% în cadrul coaliției care vrea să preia guvernare și, în consecință, ar trebui să îi revină funcția de prim ministru și conducerea uneia dintre camerele Parlamentului.