Spărgătorul de nuci pe 28 noiembrie la Teatrul Pastia

0
-Publicitate-

Spărgătorul de nuci pe 28 noiembrie, un balet în două acte se joacă pe 28 noiembrie 2019 ora 19:00, la Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia Focșani.Spărgătorul de Nuci, balet de legenda al Tetrului Municipal de Opera și Balet din Kiev cu soliștii săi stele ale baletului,  spectacol de Craciun prin excelenta, este și in prezent unul dintre cele mai iubite spectacole. Feeric și spectaculos, Spărgătorul de Nuci face parte din cadourile pe care le oferim deseori copiilor, o poveste ce ii incanta, o poveste ce ii umple cu magie datorită decorurilor și a mișcărilor balerinilor acompaniați de muzica plină de pasiune a celebrului compozitor rus Piotr Ilitch Tchaïkovski. Din corpul baletului fac parte nu mai puțin de 60 de dansatori absolvenți ai prestigioaselor scoli de coregrafie din Kiev, Moscova și Sant Petersburg. Repertoriul companiei  numără mai mult de 30 de spectacole de balet clasic și modern. Durata este de aproximativ 1 ora și 50 de minute. Pețul unui bilet este de 150 de lei.

 

Baletul Clasic al Teatrului Academic Municipal din Kiev

 

Corpul baletului teatrului municipal academic al operei din Kiev este una din cele mai renumite companii de balet din Ucraina. A debutat in 1980 atunci când marele maestru al baletului, Vakhtang Vronsky, artist emerit in  URSS (1905-1988), a creat Teatrul de Balet clasic din Kiev. Din 1989 pana in 2005, trupa a fost condusă de celebrul coregraf, mare maestru al baletului, câștigător al premiului Vatslav Nijinsky și laureat al concursului internațional de dans, Valeriy Kovtun (1944-2005), căruia ii succede Viktor Litvinov, maestru ilustru de balet și artist onorific al poporului ucrainean. Propunandu-și, înainte de toate, sa mențină vie moștenirea mondiala a dansului, trupa creeaza spectacole noi in locul celor clasice, abordand pe scena teme nationale, folclorice, dar și coregrafii moderne.

Repertoriul companiei numără peste 30 de spectacole de balet și un număr impozant de spectacole și concerte, printre care: Lacul Lebedelor, Frumosa din Pădurea Adormita și Spărgătorul de Nuci (P.I.Tchaïkovski), Giselle (Adam), Bayadera  si Don Quijote (L.Minkus), Milioanele Arlechinului (R.Drigo), Silfida (Chopin), Cendrillon, Romeo și Julieta, Petrica și lupul, (S.Prokofiev), Francesca din Rimini (P.I.Tchaïkovski), Boléro (M.Ravel), Spartacus (A.Khachatryan), Carmen-suite (G.Bizet P.Chtchedrine), La Demoiselle et le Voyou (Shostakovich), Le Petit cheval bossu (P.Chtchedrine), Alba ca Zăpada și cei șapte pitici (B.Pavlovsky), Carnavalul animalelor(St.Saëns), La Petite poucette (E.Roussinov), Maugli (A.Gradsky), Noapte de mai (E.Stankovitch), Le villain petit canard (O.Petrova, I.Tsesliukevich, A.Mikita). Corpul de balet est format din peste 60 de balerini absolvenți ai prestigioaselor scoli de coregrafie din Moscova, Kiev și St. Petersburg,  maestrii ai dansului, dar și din începători talentați ce au participat la cele mai importante concursuri internaționale unde au câștigat numeroase medalii și premii.

-Publicitate-