Toader Stoica, din Tănăsoaia, primul român ales viceprimar în Italia

0
-Publicitate-

Toader Stoica, din Tănăsoaia, este primul viceprimar român din Italia, în urma alegerilor locale care au avut loc în luna octombrie. Acesta a candidat în localitatea Riano, de lângă Roma,  și a obținut aproape 300 de voturi. Toader Stoica, în vârstă de 52 de ani, a fost consilier și în mandatul precedent.

Riano are 10.000 de locuitori, iar comunitatea românească numără 1.100 de membri.

”Cu mare drag, vă pot spune că după alegerile câștigate la Riano din 3 și 4 octombrie, ieri mi-am semnat delegația prin care voi prelua triplul rol de viceprimar, asisor și consilier local. Îi mulțumesc primarului, întregii majorități și grupului Riano Riparte pentru încrederea acordată, voi ocupa această funcție cu un imens simț de răspundere față de toți cetățenii”,  a spus Toader Stoica pe pagina sa de socializare în urmă cu câteva zile.

Vrânceanul din Tănăsoaia a declarat, într-un interviu acordat pentru www.rotalianul.com, că își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și de peste 10 ani este implicat activ în viața socială și politică a localității Riano. În anul 2016 a fost ales consilier, iar în ultimii doi ani a fost assessore – consilier în executivul comunei.

”Predominante cu siguranță au fost voturile românilor, dar m-au surprins plăcut și italienii care mi-au acordat încredere și au decis să mă voteze. Atât înainte de acest mandat, cât și acum, scopul meu a fost sa fiu aproape de romani și să răspund prompt nevoilor lor”, a spus Toader Stoica în interviu, care poate fi citit AICI

-Publicitate-