Un bărbat a vrut să voteze la altă secţie decât la cea care era arondat şi a sunat la 112 reclamând că este împiedicat să voteze

0
dav
-Publicitate-

Un bărbat din municipiul Focşani a sunat la 112 şi a reclamat că nu este lăsat să-şi exercite dreptul de vot, după ce s-a prezentat la altă secţie decât cea la care era arondat.

„Un bărbat din municipiul Focșani a sesizat prin apel 112 faptul că s-a prezentat la o secție de votare din Focșani pentru a vota, iar cu aceasta ocazie i s-ar fi împiedicat dreptul de a vota de către reprezentanții secției de votare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză are domiciliul pe raza municipiului Focșani însă s-a prezentat pentru a vota la altă secție de votare decât cea la care este arondat, solicitând să voteze pe lista suplimentară, fapt ce contravine prevederilor legale în vigoare”, a precizat IPJ Vrancea.

Bărbatul a declarat faptul că nu a cunoscut prevederile legale și a apelat în mod nejustificat SNUAU 112, fapt pentru care a fost sancționat cu „avertisment”, conform O.U.G. nr. 34/2008

Persoana în cauză a fost îndrumată să se prezinte la secția de votare unde este arondat pentru a își exercita dreptul de vot.

 

-Publicitate-