USR Vrancea a identificat cauzele pentru scorul de la alegerile prezidențiale

0
-Publicitate-

USR Vrancea a analizat cauzele pentru care organizația nu a obținut scorul pe care îl spera, iar Dan Barna nu a ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale. Organizarea de alegeri interne, care a dus la tensiuni în partid, comunicarea în ceea ce privește intrarea la guvernare, atacurile la adresa candidatului reprezintă o parte din cauze. La nivel local, mesajul pentru mediul rural și lipsa structurilor locale și-au spus cuvântul.

 

În Vrancea, USR a obținut un scor de 12,67% la alegerile europarlamentare și de 10,07% în primul tur al alegerilor prezidențiale.

”Pentru noi, această campanie a fost o repetiție pentru alegerile locale din iunie 2020. A fost a treia campanie la care am participat și am învățat multe lucruri. Avem nevoie în continuare de resurse umane. Acolo unde am avut oameni buni, s-a cunoscut în rezultatele obținute. Avem nevoie și de organizare mai bună”, a declarat Mihăiță Lepădatu, președintele USR Vrancea.

”Scăderea de 2,6% la prezidențiale față de europarlamentare reprezintă una dintre cele mai mici scăderi la nivel național, într-un județ greu. Este o scădere minimală, ținând cont la că nivelul întregii țări a fost o scădere de 7 – 8 procente”, a precizat la rândul său Dan Nichita, vicepreședintele USR Vrancea.

-Publicitate-