Valentin Resmeriță, candidatul PNL la Primăria Focșani, pune accent pe medicina preventivă și servicii medicale accesibile pentru toți locuitorii

0
100

Candidatul liberal la Primărie, Valentin Resmeriță, își propune să aducă o schimbare semnificativă în sistemul de sănătate al orașului Focșani. El vrea să pună un accent deosebit pe medicina preventivă și pe servicii medicale accesibile pentru toți locuitorii, cu o atenție specială acordată copiilor, femeilor și seniorilor. Acest lucru vine în contextul în care finanțarea insuficientă a medicinei preventive din țara noastră rezultă în consecințe nefaste asupra stării de sănătate a populației și asupra costurilor pentru sistemul de sănătate. Este mai mult decât evident că sunt necesare investiții consistente în programe de prevenție a bolilor, atât pentru îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor cât și pentru reducerea costurilor în sistem.

Una dintre soluțiile mai mult decât pertinente ale lui Valentin Resmeriță pentru Focșani este crearea unui rețele de dispensare în cartierele orașului, centre medicale care să fie puse la dispoziția celor care au nevoie. Această măsură ar avea ca rezultat imediat rezolvarea a două mari probleme: se va încuraja medicina preventivă și se va reduce presiunea de pe Unitatea de Primiri Urgențe.

Aceste dispensare vor fi dotate cu echipamente moderne și personal calificat, asigurându-se că fiecare locuitor are acces la controale medicale regulate și la consultații de specialitate aproape de casă.

Să reabilităm dispensarele existente și să le dotăm corespunzător, astfel încât să încurajăm medicina preventivă. Aceste unități medicale pot fi ocupate de medicii de familie, care vor plăti chirie pentru spațiile gata dotate. Obiectivul este să transformăm aceste spații în unități de diagnostic preventiv astfel încât să reducem presiunea de pe UPU”, a punctat în cadrul unui interviu Valentin Resmeriță.

Programul său cuprinde, de asemenea, soluții extrem de bune privind facilitarea serviciilor medicale pentru persoanele în vârstă, cele mai vulnerabile la problemele

de sănătate. Se are în vedere amplasarea unor stații de autobuz în proximitatea dispensarelor și va fi înființat un „telefon al bunicilor” – o linie telefonică cu acces rapid pentru porgramări la medicii din centrele medicale. Mai mult, poliția locală va sprijini pe cât posibil deplasarea vârstnicilor la dispensare, în urma unor programări prealabile.

Totodată, pe lângă dotarea dispensarelor cu aparatura necesară desfășurării în bune condiții a actului medical, programul lui Valentin Resmeriță prevede și dezvoltarea și derularea unor programe adaptate la nevoile populației din Focșani, pe categorii de vârstă, cum ar fi realizarea de studii și analize pentru a determina problemele de sănătate prevalente și elaborarea unor strategii adaptate la nevoile oamenilor. Tot aici putem vorbi și de utilare cabinetelor școlare cu tot ce este nevoie pentru derularea activității medicale în celelmai bune condiții. Nu în ultimul rând, se are în vedere recrutarea de personal calificat, colaborarea permanentă cu organizații nonguvernamentale și cu parteneri din mediul privat, în sensul atragerii de sponsori pentru finanțarea unor programe și chiar oferirea de resurse imediate.

Sănătatea nu trebuie să fie un privilegiu, ci un drept accesibil tuturor. Dispensarele din cartierele Focșaniului vor oferi servicii medicale de calitate, contribuind la prevenirea și depistarea timpurie a bolilor. Investiția în sănătate este o investiție în viitorul comunității noastre. Vom asigura accesul la servicii medicale specializate pentru toți cei care au cea mai mare nevoie, începând cu copiii noștri, femeile care dau viață și seniorii care ne-au format și ne-au îndrumat”, a subliniat Valentin Resmeriță, candidatul PNL la Primăria Focșani.

(Realizat de SC Mab Cons Media SRL  la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015)