VIDEO: Trei, Doamne, și toți trei, cercetați pentru trafic de droguri

0
-Publicitate-

…. și nu orice fel de drog, ci de mare risc, și pe raza a trei județe

Trei persoane sunt suspecte că, în perioada iunie – august 2023, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cocaină, consumatorilor din județele Vrancea, Buzău și Brăila, pentru sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Organele în drept s-au sesizat și drept urmare, pe 10 august, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. –  Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 6 percheziții domiciliare. Operațiunea s-a extins asupra a trei județe, Vrancea, Buzău și Brăila.

În cadrul acțiunii, cei trei bănuiți au fost prinși în flagrant delict în timp ce ar fi vândut 10 grame de cocaină.

La perchezițiile domiciliare efectuate la membrii grupării, au fost descoperite aproximativ 20 de grame de cocaină, 10.300 de euro, 1.200 de lei, un cântar electronic de precizie, mai multe obiecte ce prezentau urme de substanțe susceptibile a fi droguri, dispozitive artizanale pentru prizat și porționat droguri, ambalaje folosite pentru distribuirea drogurilor, precum și 3 telefoane mobile.

Cei trei sunt din județul Buzău, au vârste cuprinse în 29 și 30 de ani și s-a dispus reținerea lor pe o perioadă de 24 de ore.

Vineri, 11 august, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile,  a celor trei bănuiți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, precum și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, în județele Vrancea, Buzău și Brăila, pe numele unor persoane despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

„Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

-Publicitate-