Publicitate

Persoanele care utilizează lucrători zilieri pentru diverse activităţi cu caracter temporar sunt obligate, din 25 iulie, să renunţe la registrele clasice şi să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic, a anunțat Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) într-un comunicat. Metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor a fost stabilită în urma unui ordin de ministru.

Metodologia stabileşte aplicaţia mobilă intitulată “Inspecţia Muncii” drept instrument de lucru pentru persoanele care folosesc zilieri. Aplicaţia “Inspecţia Muncii” este disponibilă, gratuit, pe PlayStore sau AppStore. Persoanele care doresc să folosească aplicaţia mobilă pot afla pe site-ul www.inspectiamuncii.ro mai multe detalii din Manualul de utilizare şi Termenii şi Condiţiile de utilizare a aplicaţiei.

Aplicaţia “Inspecţia Muncii” este singura modalitate legală de înregistrare a activităţilor prestate de zilieri, atrage atenția Ministerul Muncii.

Pentru înfiinţarea Registrului, persoanele care apelează la zilieri trebuie să obţină numele de utilizator şi parola de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în a cărui rază teritorială îşi au sediul, documentele necesare în acest scop putând fi transmise prin email. Utilizatorul care obţine parola de acces poate să autorizeze mai multe numere de telefon din care să se poată lucra în aplicaţie.

Publicitate