116 amenzi aplicate de polițiști pentru cei care nu poartă mască sau ies pe străzi noaptea

0
7

Polițiștii vrânceni, alături de jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 au continuat acțiunile de informare, prevenire și verificare a respectării măsurilor impuse.

Ieri, 3 ianuarie, la nivel județean, 173 de polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate 15 acțiuni punctuale la care au participat, în sistem integrat, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 99 de societăți comerciale, dar și peste 1000 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.

De asemenea, au fost oprite pentru control 66 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Vrancea, împreună cu cei de la Poliția Locală și jandarmi din cadrul IJJ Vrancea au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9500 lei. Din totalul acestora, 25 de sancțiuni, în valoare de 4000 lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00. Restul de 91 de sancțiuni, în valoare de 5500 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală-nepurtarea măștii sanitare de protecție.
Acțiunile de acest gen vor continua până la încetarea măsurilor restrictive.