1300 de elevi și profesori participă la Boovie, în perioada 15 – 17 iulie

0
-Publicitate-

Vineri începe a șaptea ediție a Festivalului – concurs de book – trailere Boovie, care se va desfășura în perioada 15 – 17 iulie. Festivitatea de deschidere va avea loc în Piața Unirii din Focșani. La Boovie vor participa 1300 de elevi și profesori din mai multe licee din țară și din străinătate. Festivalul  – concurs este pe primul loc în rândul concursurilor extrașcolare din întreaga țară și face parte din calendarul oficial al Ministerului Educației.

”Includerea acestui eveniment pe lista de acțiuni a Consiliului Județean Vrancea reprezintă o confirmare a importanței pe care o dăm acestui tip de evenimente, prin care susținem și  promovăm educația într-un mod atractiv pentru tineri. Urăm mult succes tuturor participanților și o ședere cât mai plăcută în Vrancea!”, a transmis Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Festivalul cuprinde mai multe evenimente, în care se îmbină cartea, lectura, filmul, muzica, ateliere și întâlniri cu personalități din lumea teatrului, filmului și multimedia, workshopuri despre poezie și filosofie, arta actorului.

200 de echipe din toată țara și din Republica Moldova vor fi prezente la Focșani cu creațiile lor video, pe baza lecturării unei cărți, în secțiunile Boovie:

BOOVIE KIDS (clasele V-VI)

BOOVIE GIMNAZIU (clasele VII-VIII)

BOOVIE LICEU (clasele IX-XII)

BOOVIE+ (clasele V-XII)

TRAILERUL DE BUZUNAR (clasele V-XII)

EXTRO BOOVIE (elevi români din diaspora)

”Boovie a ajuns un eveniment de amploare națională datorită implicării doamnei profesor Carmen Ion, de la Colegiul Pedagogic ”Spiru Haret”, care i-a îndrumat și i-a adunat laolaltă pe elevi în jurul pasiunii pentru lectură, transpusă în mod inedit în video-trailere ale cărților. Consiliul Județean a fost aproape de Boovie an de an, iar în 2022 ne vom implica și mai mult, pentru că ne propunem să încurajăm lectura printre tineri, dar și să promovăm Vrancea în rândul elevilor și profesorilor care vor sosi în județul nostru, din țară și străinătate”, a transmis Consiliul Județean Vrancea.

-Publicitate-