-Publicitate-

15 tei de pe strada Bucegi, din Focșani, au tulpina afectată de utilajele constructorului care a lucrat marți pe această stradă, a constatat echipa Comisarului Județean al Gărzii de Mediu care a mers în control.

Au fost găsiți un număr de 15 arbori ornamentali, specia tei, cu tulpinile afectate, scoarța fiind distrusă în diferite proporții. A fost identificată firma responsabilă de distrugerea arborilor. Administratorul acesteia va fi invitat la sediul Gărzii de Mediu pentru încheierea actului de control”, a anunțat Garda de Mediu.

Situația de pe strada Bucegi a fost reclamată de locuitori, care au fost revoltați de modul în care se lucrează la proiectul ”Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”

Primarul Cristi Misăilă a spus, pe pagina sa de Facebook, că firmele care lucrează în Focșani trebuie să protejeze arborii.

Companiile care au câștigat proiectele scoase la licitație de Primăria Municipiului Focșani trebuie să înțeleagă faptul că au obligația de a proteja arborii din zonele în care execută lucrări publice! Este inadmisibil ca muncitorii și cei care urmăresc lucrările să nu protejeze copacii sau alte bunuri aflate pe domeniul public.

 Am dispus în această seară ca mâine dimineață (miercuri dimineață – n.r.) sa se efectueze verificări pe teren și să se remedieze situația de către cei care se fac vinovați de distrugerea teilor de pe strada Bucegi.  Oferim tot suportul nostru companiilor care derulează lucrări publice dar cerem, cu fermitate, respectarea contractelor dar și respectarea bunurilor aflate pe domeniul public. Bunurile distruse de constructori trebuie reparate sau înlocuite, după caz, a spus primarul Focșaniului.

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani