165 de controale făcute de ISU în luna mai pentru prevenirea incendiilor

0
7

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” Vrancea a înregistrat în luna mai 308 cereri pentru emiterea avizelor, autorizaţiilor, acordurilor și pentru asistenţă tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 11 avize și 1 autorizație.

În perioada precizată, au fost efectuate 165 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, din care: 88 la operatori economici, 33 la instituții publice, 7 la localități și 15 la obiective de investiții.

Pe timpul desfășurării controalelor de prevenire au fost constatate 669 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 76 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 593 sancțiuni contravenționale, din care 532 avertismente și 61 amenzi, în cuantum de 169.500 lei.

Tot în luna mai, au fost desfășurate 126 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 816 persoane, fiind totodată executate 137 exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în diferite situații de urgență, în care au fost implicați 2.506 participanți.

”Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.