-Publicitate-

Prima zi a lunii mai este un motiv de sărbătoare pentru pompierii vrânceni. În această zi, în urmă cu 23 de ani, a fost inaugurată Stația de Pompieri Panciu. De asemenea, la data 1 mai 2011, a fost înființat Punctul de Lucru Soveja.

Staţia de Pompieri Panciu are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de aproximativ 750 km pătraţi, care cuprinde, oraşul Panciu şi oraşul Mărăşeşti, 7 comune, 34 sate, cu un număr total de 17200 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de aproximativ  47500 locuitori. În cadrul Staţiei de Pompieri Panciu funcţionează Punctul de Lucru Soveja care asigură etapa I a intervenţiei în localităţile Soveja, Câmpuri şi Răcoasa, mai puţin satul Varniţa.

În prezent, Stația de Pompieri Panciu are în dotare 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD, care asigură cu operativitate şi eficienţă gestionarea tuturor situaţiilor de urgenţă la care este solicitată, pentru a restabili starea de normalitate. Punctul de Lucru Soveja dispune de 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă, care asigură menținerea climatului de siguranță în sectorul de intervenție.

Aniversarea celor 23 de ani ai Stației de Pompieri Panciu și 10 ani ai Punctului de Lucru Soveja  este un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de-a lungul timpului, care au constat în intervenţii de stingere a incendiilor, acordare a primului ajutor calificat, misiuni de înlăturare sau limitare a consecinţelor diferitelor situaţii de urgenţă, calamităţi naturale şi alte catastrofe. Prin urmare, de la începutul anului și până în prezent, pompierii pănceni și sovejeni au acționat la 368 misiuni, dintre care 29 au reprezentat intervenţii pentru stingerea incendiilor, iar alte 168 solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat.

Împotriva vicisitudinilor întâmpinate, pompierii pănceni și sovejeni au demonstrat permanent curaj în lupta cu flăcările și calamitățile, riscându-și propria viață pentru salvarea semenilor aflați în suferință și pericol.

Realizările deosebite obținute, de-a lungul acestor ani, în îndeplinirea misiunilor ce le-au fost încredințate au întărit încrederea de care se bucură instituția noastră, fapt care ne motivează și ne responsabilizează ca și în viitor să manifestăm devotament, perseverență și profesionalism în acțiunile derulate în sprijinul populației

La ceas aniversar,  cuprinși de un profund sentiment de mândrie, transmitem colegilor noștri tradiționala urare:

La mulți ani, Stația de Pompieri Panciu!

(SURSA ISU Vrancea)

COMENTEAZĂ LA ACEST ARTICOL
-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani