27 de localități cu primari PSD primesc bani de la Oprișan

0
107

Consiliul Județean Vrancea împarte bani primarilor PSD la ședința extraordinară care a fost convocată vineri de Marian Oprișan. Acesta propune repartizarea sumei de 14,160 milioane lei către 27 de localități conduse de primari PSD, dintre care patru orașe și 23 de comune. Fondurile provin din cota de 7,5% din impozitul pe venit estimat în anul 2019, reprezentând fond la dispoziția CJ pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cei mai mulți bani sunt  propuși pentru orașe și pentru comuna Andreiașu de Jos. Focșaniul ar putea primi 3 milioane lei, Adjudul – 1,2 milioane lei, Mărășeștiul – 1,6 milioane lei, Odobeștiul – 1,8 milioane lei și Andreiașu de Jos – 1,2 milioane lei. Pentru celelalte comune sumele sunt de 200.000 lei și 400.000 lei.

După cum se remarcă, toți banii sunt pentru primari PSD, niciuna dintre localitățile PNL nefiind inclusă pe listă. Potrivit referatului proiectului de hotărâre, au fost solicitate informații de la toate primăriile, însă la CJ se pare că au ajuns doar datele trimise de primarii PSD.

Consilierii județeni PNL nu au primit niciun fel de informații privind criteriile de repartizare a sumelor la ședința comisiei de buget finanțe care a avut loc miercuri. 

”Marian Oprișan continuă să-și bată joc de vrânceni, alocând fonduri în mod discreționar, în disprețul legii. Am așteptat o oră în ședința comisiei de buget finanțe să ni se prezinte documentele și criteriile pe care s-a întemeiat repartizarea. Nu s-a putut ! În orice caz banii au fost repartizați doar unor localități cu primari PSD, deși Legea 50 ( a bugetului de stat) spune că sumele sunt pentru echilibrare, și urmează a fi folosite pentru :cheltuieli de funcționare, finanțarea programelor de dezvoltare locală și pentru programele de infrastructura care necesită cofinanțare locală. Halal echilibrare !”, a arătat consilierul județean PNL Liviu Bostan pe pagina sa de socializare.

Lista localitatilor care primesc bani de la CJ