600 de polițiști vor acționa în perioada Crăciunului

0
5

Peste 600 de poliţişti vrânceni vor fi la datorie în perioada minivacanței de Crăciun și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. De asemenea, poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi pentru prevenirea producerii accidentelor pe fondul consumului de alcool şi vitezei excesive, precum şi de fluidizare a traficului rutier.

Pentru ca perioada sărbătorilor de iarnă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii vrânceni sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Atenţie la colindători!                                                  Nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute, care vin în prag de sărbători, cu pretextul că vă colindă! Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. Nu lăsaţi uşile apartamentelor sau porţile caselor neasigurate!

Fiind luna cadourilor, luna în care obişnuim să dăruim celor care au nevoie de sprijin, vă sugerăm să fiţi atenţi la cei care invocă diferite cauze sau situaţii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela!

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice! Din statisticile poliţiei reiese faptul că peste 90% din infracţiunile comise cu violenţă au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată. Conflictul poate degenera în violenţă fizică iar rezultatul ar putea fi tragic. De asemenea, dacă aţi consumat alcool, feriţi-vă să urcaţi la volan. Consecinţele pot fi tragice!

În trafic, adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice, respectaţi regimul legal de viteză şi la primele semne de oboseală, parcaţi autovehiculul şi odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psihomotorii necesare conducerii în siguranţă.

În acest an, vă reamintim faptul că, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Vrancea cu suportul Instituției Prefectului Vrancea, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, al Poliției Locale, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Reamintim faptul că potrivit legii, este interzisă desfășurarea de reuniuni, precum și organizarea de evenimente private în spații închise/deschise

Recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.

Evitați aglomerările de persoane, protejaţi-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur.