A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru DJ 202 E

0
-Publicitate-

Modernizarea DJ 202 E Bordești – Tîmboești – Obrejița – Sihlea – Voetin – limită județ Buzău ar trebui să înceapă în curând, după ce Consiliul Județean Vrancea a anunțat că Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Asfaltarea drumului va fi realizată de Asocierea S.C SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL, prin lider de asociere SC SA&PE SRL Bacău. SC Spedition UMB și Tehnostrade  aparțin omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, ”regele asfaltului”.

Valoarea contractului este de 9,5 milioane euro, iar drumul ar trebui modernizat în termen de 30 de luni. Având în vedere că nu mai sunt condiții meteorologice favorabile, cel mai probabil lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Este posibil să se mai poată efectua doar unele lucrări la terasament.

Prin execuţia lucrărilor se vor realiza 22,517 ml. de drum judeţean modernizat, care va asigura accesul locuitorilor comunelor de pe traseu, la traficul de pe reţeaua TEN-T, respectiv 11.984 locuitori. 

De asemenea, se vor realiza 18.610 mp trotuar, se vor moderniza o alveolă pentru mijloace de transport în comun, se vor monta borduri teşite, se vor amenaja 40.144 m de rigole, şanţuri, precum şi 51 podeţe de descărcare. Toate acestea împreună cu elementele de siguranţa circulaţiei (40 treceri de pietoni, 568 ml. parapete metalice, indicatori rutieri, benzi rezonatoare)  vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect .

-Publicitate-