Activități de alfabetizare digitală a adulților la Școlile Faraoanele și Vîrteșcoiu

0
133

În cadrul proiectului Erasmus+ KA2, finanțat de Comisia Europeană, DIGILIT, ”Empowering Digital Literacy in a Transforming World”, reprezentanții Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educaționale (CJRAE) Vrancea au realizat două acțiuni de informare și de diseminare a activităților și produselor realizate, în două unități școlare din județul Vrancea: Școala Faraoanele și Școala Vârteșcoiu.

Cadre didactice, părinți și reprezentanți ai comunităților din Faraoanele și Vîrteșcoiu au fost informate de către experții CJRAE cu privire la impactul pe care îl are evoluția tehnologică asupra vieții de zi cu zi a adulților. Astfel, adulții participanți au fost familiarizați cu aspectele problematice legate de digitalizare, precum și cu măsurile ce se impun pentru a fi protejați în mediul online. A fost prezentat site-ul proiectului (http://digilit.weltgewandt-ev.de/ro/dezvoltarea-invatarii-digitale/) , dar și conținutul paginii WIKI create cu scopul informării adulților despre capcanele utilizării internetului (https://digilit.cloud.xwiki.com/xwiki/bin/view).

Mihaela Partenie, directorul Școlii Vîrteșcoiu,  a declarat că este utilă și necesară furnizarea unor informații ce pot sprijini adulții pentru a se proteja de capcanele utilizării internetului. De asemenea, conștientizarea adulților cu privire la capacanele utilizării internetului va avea un impact pozitiv și asupra copiilor acestora, părinții devenind mai responsabili în ceea ce privește accesul copiilor la utilizarea resurselor digitale și a mediului online.

CJRAE Vrancea a colaborat cu  cu alte trei instituții de la nivel european pentru implementarea proiectului, respectiv Weltgewandt. Institut für interkulturelle politische Bildung e.V., Berlin, Germania (coordonatorul proiectului), COOPETIC (Paris, Franţa), Asociacion Malaguena De Educacion Y Formacion Europea (Malaga, Spania), cu scopul creșterii gradului de conștientizare a necesității alfabetizării digitale a adulților.