Activități educative de Ziua Internațională a Copilului, la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din Focșani

0
107

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” a fost locul de desfășurare a unor activități educative speciale dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentul a adus bucurie elevilor din clasele pregătitoare B și C, clasa I C și clasele a IV-a A și E, care au asistat la o reprezentație teatrală inedită.

Patru elevi din clasa a VII-a B au pus în scenă, în limba engleză, un fragment din cartea „Aventuri cu Nasty și Puf”, scrisă de profesor Retuța Mocanu și tradusă de profesor Roxana Raveica. Activitatea a avut ca obiectiv principal îndrumarea elevilor de vârste diferite către lectură prin intermediul jocului, teatrului și al personajelor îndrăgite din lumea desenelor animate.

Pe parcursul evenimentului, micii participanți au avut ocazia să se joace, să cânte și să interacționeze cu personajele Disney, într-o atmosferă plină de veselie și prietenie. Mesajul central al întâlnirii a fost „BE KIND!”, un îndemn la bunătate și prietenie, pe care organizatorii speră să-l fi insuflat tinerilor participanți.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Asociației „RaConium”, reprezentată de profesorul itinerant Ramona Grigoriu, și al Consiliului Județean al Elevilor, reprezentat de Miruna Comănescu. Coordonarea întregii acțiuni a fost realizată de profesorii Retuța Mocanu, Ramona Grigoriu, Roxana Raveica și bibliotecarul școlar Liliana Leonte, în colaborare cu profesorii Alina Pătrunjel și Anișoara Cioară.

Un rol important în desfășurarea evenimentului l-au avut și voluntarii: Miruna-Elena Comănescu, Medeea-Teodora Anton, Maria-Eliza Tunaru, Andreea-Maria Statache, Andrada-Maria Zamfiroiu, Arianna Maria Arbănaș, Stefi-Gabriela Bălăndău și Luca Grigoriu, care au contribuit semnificativ la succesul activităților și la bucuria copiilor.

Ziua a fost marcată de momente de veselie, învățare și prietenie, lăsând o impresie de neuitat asupra micilor participanți. Organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați pentru efortul și dedicarea lor, această zi devenind o experiență memorabilă pentru cei mici.