Aleșii locali PNL îl acuză pe Oprișan că împarte banii pentru localități pe criterii politice

0
-Publicitate-

Primarii și consilierii liberali îl acuză pe Marian Oprișan că împarte fondurile aflate la dispoziția Consiliului Județean pe criterii politice. La ședința de miercuri a CJ, pe ordinea de zi se află un proiect pentru repartizarea către localități a cotei de 6% din impozitul pe venit, potrivit căruia pentru primarii PNL sunt prevăzute sume mult mai mici decât pentru primarii PSD. Cei mai mulți edili primesc câte 120.000 lei, în timp ce primarii PSD primesc chiar și peste 400.000 de lei.

”Într-un dispreț total față de comunitățile conduse de primarii PNL, Oprișan a ales să facă diferențe între cetățenii județului Vrancea, împărțindu-i în cetățeni buni și cetățeni răi, între oameni care merită să aibă comune dezvoltate și oameni care trebuie să sufere de pe urma deciziilor luate de șeful CJ.

Astfel, în ședința de astăzi a CJ Vrancea, există un proiect pe ordinea de zi privind repartizarea pe localități a cotei din impozitul pe venit de 6% aflată la dispoziția CJ. Adică la dispoziția lui Oprișan. Comunele conduse de primari PNL primesc, în medie, de trei ori mai puțini bani decât UAT-urile care au edili PSD în frunte. Discrepanța împărțirii banilor este evidentă, comunele cu edili PNL primind 120.000 de lei, în timp ce localități precum Negrilești (375.000 lei), Spulber (405.000 lei) și Slobozia Bradului (445.000 lei) sunt la mare depărtate de localitățile PNL.

Criteriul politic a fost, așadar, cel la care s-a raportat Marian Oprișan, dovedind încă o dată cât de nociv este pentru aproape 100.000 de vrânceni care au ”ghinionul” să locuiască în comune cu edili PNL”, se arată într-un comunicat de presă al Ligii Aleșilor Locali PNL Vrancea, condusă de Fănică Popa, primarul comunei Bolotești.

-Publicitate-