Amenzi de 81.000 lei aplicate de ISU Vrancea pentru nereguli în privința securității la incendii

0
-Publicitate-

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” Vrancea au fost înregistrate, în luna octombrie, au fost înregistrate 237 cereri pentru emiterea avizelor, autorizațiilor, acordurilor și pentru asistență tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 57 avize și 5 autorizații.

Tot în luna octombrie, au fost efectuate 81 controale pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile, din care: 47 la operatori economici, 18 la instituții publice, 6 la localități și 10 la obiective de investiții.

Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 346 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 37 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 309 sancțiuni contravenționale, din care 282 avertismente și 27 amenzi, în cuantum 81.000 lei.

De asemenea, au fost desfășurate 75 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 1291 persoane.

”Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor”, spun reprezentanții ISU Vrancea.

-Publicitate-