Anchetă în Vrancea după incursiunea fostului prim ministru Viorica Dăncilă şi fostului ministru Sorina Pintea la Spitalul Judeţean

0
80

Vizita fostului prim ministru Viorica Dăncilă şi fostului ministru Sorina Pintea în Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Focşani nu a rămas fără urmări.

Un ONG din Iaşi a trimis în cursul zilei de ieri o sesizare către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea împotriva Spitalului Judeţean Focşani, prin care se solicită „să se analizeze şi să se cerceteze condiţiile în care a avut loc această vizită şi dacă au fost respectate protocoalele epidemiologice şi de igienă astfel încât viaţa pacienţilor să nu fie pusă în pericol şi, de asemenea, să se ia măsurile care se impun împotriva celor care au permis acest lucru”, se arată în adresa trimisă de către Reset Iaşi la DSP Vrancea.

Cu siguranţă sesizarea Reset Iaşi e cu bătaie lungă, având în vedere că „cei care au permis acest lucru” sunt în fapt cei din conducerea spitalului.

Dacă la nivel local sesizarea celor de la Iaşi va produce sau nu efecte, rămâne de văzut. Cert este că, de foarte multe ori, aparţinătorii sau vizitatorii sunt primii care nu respectă protocoalele epidemiologice, lucru care mai devreme sau mai târziu s-ar putea dovedi fatal, mai ales în cazul nou-născuţilor.