Angajații CJ s-au simțit amenințați pentru că senatorul Cătălin Toma le-a transmis să aibă grijă ce semnează

0
129

La ședința de miercuri a Consiliului Județean a apărut o scrisoare a angajaților CJ, prin care aceștia îi cer baronului să îi apere, ca urmare a ”amenințărilor proferate de Cătălin Toma”. Solicitarea a ajuns în plenul ședinței, iar Marian Oprișan i-a cerut președintelui PNL Vrancea să își retracteze afirmațiile, altfel se va ajunge la proces.

Conferința în care Cătălin Toma i-ar fi amenințat pe subordonații lui Oprișan a avut loc pe 17 ianuarie. Președintele PNL a acuzat atunci că hotărârile CJ nu ar fi fost trimise pentru legalitate și că le-a transmis subordonaților lui Marian Oprișan să aibă grijă ce semnează.

Dacă dăm puțin timpul în urmă, vedem că onor Consiliul Județean nici măcar nu trimitea spre legalitate hotărârile Consiliului Județean, pentru că așa sunt ei, mai puternici. Dar nu o să mai fie din iunie. Chiar fac apel la angajații din CJ să aibă grijă ce semnează. Le spun la modul cel mai serios să aibă grijă ce semnează pentru că e păcat să fii folosit de unul care oricum pleacă”, a spus atunci Cătălin Toma.

”Apelul” senatorului Cătălin Toma s-a văzut la CJ ca acuzații de ”nerespectare a dispozițiilor legale”, de ”instigare la insubordonare ierarhică” și multe altele.

”Solicitarea noastră are la bază amenințările proferate de Cătălin Toma la adresa funcționarilor publici din Consiliul Județean Vrancea, pe care îi acuză de o conduită neprofesională, cu încălcarea legii și în interesul personal al unei persoane fizice, în persoana conducătorului instituției. Astfel, suntem acuzați de nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la adoptarea și emiterea actului administrativ și suntem instigați la insubordonare ierarhică dată fiind iminenta schimbării conducerii actuale  cu repercusiuni directe asupra raporturilor de muncă ale noastre ca funcționari publici.

De asemenea, domnule președinte, subliniem că în ultimii ani, în ședințele publice ale Consiliului Județean, unii aleși locali au declarat că funcționarii public încalcă în mod repetat dispozițiile legale privind exercitarea atribuțiilor de serviciu, că sunt incompetenți și aserviți unui interes politic”, se arată în solicitarea angajaților CJ.