Asociația Grupul Verde și BCR: educație financiară prin jocuri și distracție pentru copii și părinți

0
122

Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat prin activități desfășurate la hubul BCR din Craiova, transformat într-un loc al învățăturii și distracției. Zeci de copii și părinți au fost prezenți la evenimentul „Și ce ne-am mai distrat! Dar ce-am mai și învățat!”, inițiat de Banca Comercială Română. Asociația Grupul Verde din Adjud a contribuit semnificativ la succesul evenimentului prin prezența a nouă copii beneficiari.

Scopul principal al evenimentului a fost promovarea educației financiare într-un mod interactiv și distractiv. Copiii au avut ocazia să învețe despre valoarea banilor prin diverse jocuri și activități educative. Participanții au rezolvat quizuri de educație financiară pentru a câștiga premii precum vată de zahăr, înghețată, limonadă, cărți și jucării, substituind astfel bancnotele cu cunoștințe.

Pentru părinți, evenimentul a inclus sesiuni informative susținute de experții BCR și de reprezentanți ai Școlii de Bani, unde au învățat cum să abordeze discuțiile despre bani în familie, adaptate la diferitele vârste ale copiilor. Participanții au beneficiat și de prezența roboțelului Pepper, care a răspuns la întrebările legate de bani, aducând un plus de interactivitate și curiozitate evenimentului. De asemenea, atmosfera a fost animată de activități recreative, inclusiv un DJ cu melodii special selectate pentru copii, ateliere de baloane și colorat, milioane de baloane de săpun și spectacole de magie realizate de magicianul Mario Popescu.

Studiile BCR relevă că, deși 70% dintre părinți consideră importante discuțiile despre bani, doar 30% dintre aceștia le inițiază efectiv cu copiii lor. Acest fapt contribuie la plasarea României pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește educația financiară. BCR încurajează toate familiile să înceapă discuțiile despre bani cât mai devreme și să utilizeze platforma Școala de Bani pentru resurse educaționale interactive.

Asociația Grupul Verde este o comunitate dedicată dezvoltării soluțiilor IT pentru rezolvarea problemelor de mediu și sociale. Participarea la programul „Și ce ne-am mai distrat! Dar ce-am mai și învățat!” reflectă angajamentul asociației de a sprijini inițiativele educative și de a contribui la formarea unei generații bine informate și responsabile.

Evenimentul organizat a demonstrat că educația financiară poate fi atât instructivă, cât și plăcută, punând bazele unor viitoare generații de cetățeni responsabili și informați.