Asociația pentru Dezvoltare Durabilă FOCUL VIU Focșani pune comuna Garoafa pe harta Europe Code Week 2019

0
29

 Asociația pentru Dezvoltare Durabilă FOCUL VIU Focșani   organizează Programarea Viitorului 2.0 

 https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/3652?fbclid=IwAR2M-IAdIr4auBurkzICSpISBvtFsIvDzOUoFRIT4AH59E9JpxzQQc9dvBs 

 un eveniment de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta acțiune se adresează elevilor din clasele V-VIII și se desfăsoară pe data de 18 oct. 2019, în incintă școlii Gheorghe Atanasiu din com Garoafă, jud. Vrancea

 Programarea Viitorului 2.0 cu ajutorul inițiativei Meet and Code-https://www.meet-and-code.org/  sustinută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de tări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfăsurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativă Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Conferința „Programarea Viitorului” își propune să creioneze o imagine a viitorului și să scoată în evidența rolul programării în acest viitor. 

Evenimentul nostru va fi o conferința cu cel puțin 30 de participanți din rândul elevilor școlii gimnaziale Emil Atanasiu din com. Garoafă, jud. Vrancea, în care vom vorbi despre rolul programării în acțiunile concrete de salvare a planetei. Vom vorbi de cele 17 obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite cu accent pe obiectivul 13: „Acționarea de urgentă pentru a combate schimbările climatice și impactul acestora”. Vom vorbi despre platformă UITE BARZĂ și le vom explică bazele acesteia. Vom face o demontratie de programare în Scratch și de construcție roboți pe platformă Lego.

 Comisia Europeană sprijină inițiativă Europe Code Week că parte a strategiei sale pentru o piată unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia incurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, pană în anul 2020. 

 La nivel european, valoarea finantărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de tări, în cadrul Europe Code Week 2019.

 În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din tară, aici-https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019. 

 Asociația pentru Dezvoltare Durabilă FOCUL VIU a participat și anul trecut la inițiativă Meet and Code și s-a numărat printre beneficiarii de fonduri oferite pentru organizarea de evenimente în cadrul Europe Code Week,  organizând Programarea Viitorului la Ateneul Ghe Pastia Focșani, eveniment dedicat elevilor și profesororilor din mun. Focșani.

 Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code incurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârstă între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap în Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesită abilităti digitale în viitorul apropiat. 

  Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Această sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de tări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

 Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de invătare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este castigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.