-Publicitate-

Ateneul Popular ”Mr. Gh.  Pastia” a anunțat miercuri că nu mai poate să funcționeze, potrivit unui anunț făcut pe pagina de Facebook a instituției. Decizia vine după ce la ședința Consiliului Local Focșani, care a avut loc luni, majoritatea PNL – USR PLUS a tăiat din bugetul destinat culturii pe acest an. Conducerea Ateneului susține că banii alocați reprezintă mai puțin de necesarul pentru funcționare dintr-o singură lună.

Consecințele acestei alocări financiare ar fi:

  • Posibila desființare a Corului Pastorala, în anul în care împlinește 45 de ani de funcționare
  • Desființarea Festivalului de muzică ușoară ”Florentin Delmar”
  • Nu se mai pot plăti bursele Pastia

Pentru o perioadă incertă, suntem obligați să nu mai funcționăm. Și aceasta la mai puțin de două săptămâni înainte de aniversarea a 94 de ani de la punerea pietrei de temelie a instituției noastre. Dacă avem vreo zare de speranță ? Se spune că aceasta moare ultima. Suntem creativi. Suntem determinați. Modelul Maiorului Pastia ne obligă să nu renunțăm. Ne-am dovedit unii altora – organizatori și spectatori – că avem nevoie de ARTĂ, că putem să facem împreună ca viața să ne placă, să ne bucure, să ne fie prețioasă. Avem cea mai serioasă motivație: PUBLICUL SPECTATOR. Cândva ne revedem. Găsim noi o soluție”, se arată în anunțul făcut de Ateneul Popular

Decizia luată de conducerea Ateneului pare a face parte din strategia primarului Cristi Misăilă de a ataca pe toate căile majoritatea din Consiliul Locale Focșani, care a venit cu mai multe amendamente la bugetul propus de el. Printre modificările aduse se află diminuarea cu câte 1 milion de lei a sumelor alocate pentru instituțiile de cultură și pentru clubul sportiv al municipalității.

Primarul Cristi Misăilă a ținut marți o conferință de presă, alături de șefi ai instituțiilor subordonate, în care a susținut că fondurile nu asigura funcționarea instituțiilor de cultură și a echipelor din cadrul clubului sportiv.

Pe de altă parte, trebuie menționat că de fiecare dată când au fost probleme și lucrurile nu au decurs așa cum a vrut el, primarul Focșaniului a scos la înaintare instituțiile din subordine pentru a-și ataca adversarii  politici. Reprezentanții majorității PNL și USR PLUS au susținut că sunt semne de întrebare cu privire la sumele cheltuite, că nu există transparență și că nu li se oferă informații atunci când le cer.

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani