Tinerii care au beneficiat de meditații gratuite în cadrul proiectului ”O șansă pentru fiecare”, de la Biserica militară ”Ilie Tesviteanul” din Focșani au încheiat anul cu o serbare. Atât beneficiarii, cât și profesorii care i-au pregătit s-au declarat mulțumiți de notele bune obținute de absolvenți la examenul național de bacalaureat, dar și de performațele acelora care deja au fost admiși la universități de pretigiu din țară.
Cu toții au avut cuvinte de mulțumire pentru coordonatorii proiectului, părintele Ionel Vrînceanu și Mihaela Tătaru, manager de proiect, sau altfel spus, oamenii care de nouă ani de zile și-au pus toată priceperea, timpul și mai ales dăruirea pentru a-i ajuta pe tinerii cu posibilități materiale reduse, să obțină note mari la examenul național de bacalaureat și la admiterea la facultate. ” Eu nu vreau decât să-i mulțumesc bunului Dumnezeu și dumneavoastră personal pentru că ați avut disponibilitate și dragoste ca să continuăm acest proiect deosebit, chiar dacă în mediul online, și să reușim să acordăm, prin proiectul nostru, o șansă tinerilor care vor să-și aprofundeze cunoștințele pentru examenul de Bacalaureat”, a spus părintele Ionel Vrînceanu, care i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.
” A fost un an foarte greu, și cu toate astea, rezultatele sunt îmbucurătoare. În primul rând, vreau să-i mulțumesc părintelui Ionel Vrînceanu, inițiatorul acestui minunat proiect. Dânsul este modelator de suflete, este inițiatorul și cel care mi-a dat girul atunci când am pornit pe acest drum, care mi s-a părut destul de frumos. Cred că împreună am făcut o echipă și am reușit să aducem cadre didactice de excepție, ca voi să aveți rezultate cât mai bune. Vreau să vă felicit pentru efortul pe care l-ați depus pentru a obține aceste rezultate”, a precizat Mihaela Tătaru.
Absolvenții clasei a XII- a care au participat la meditațiile din cadrul proiectului le-au mulțumit cadrelor didactice care și-au rupt din timpul lor pentru a-i ajuta să găsească cele mai bune soluții de rezolvare a subiectelor. Modul lor de a mulțumi a fost prin notele mari și foarte mari pe care le-au obținut.
Și pentru că la orice serbare se oferă și premii, premianții acestui an de pregătire au fost:1 Cristina Ilie de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” Focșani cu media 9.68. 2. Giulia Vasile de la Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret” din Focșani cu media 9.58.
- Francesca Gâscă de la Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” din Focșani cu media 9.58.
- Sabina Murgoci de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” Focșani cu media 9.43.
- Ionuț Păroiu de la Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” din Focșani cu media 9.33.
Premianții grupei de pregătire, în funcție de notele obținute la materii sunt: Sabina Murgoci (C.N.C) cu nota 9.90 la Logică, la Matematică: Ionuț Păroiu (CEMK) cu nota 10, Giulia Vasile (Colegiul Pedagogic) nota 9.40, Andreea Atudorei (CEMK) nota 9.25, Liliana Vrote (CEMK) nota 8.95 și Ionuț Robu (CEMK) nota 8.95; la Limba și literatura română: Giulia Vasile (Colegiul Pedagogic) nota 9.55, Andreea Bornaz (Colegiul Pedagogic) nota 9.20, Francesca Gâscă (CMEK) nota 9.10 și Cristina Ilie (CNC) nota 9.05; la Geografie: Cristina Ilie (CNC) nota 10, Ion Nicolae Cociu (CEMK) nota 10, Giulia Vasile (Colegiul Pedagogic) nota 9.80, Andrei Scîrlet (CEMK) nota 9.75, Ana Maria Dumitru (Colegiul Pedagogic) nota 9.75, Francesca Gâscă (CEMK) nota 9.65, Ionuț Robu (CEMK) nota 9.65 și Andreea Bornaz (Colegiul Pedagogic) nota 9.65 și la Istorie: Cristina Ilie (CNC) nota 10, Sabina Murgoci (CNC) nota 9.43 și Adelina Onofrei (CNU) nota 9.40.
Anul acesta, echipa cadrelor didactice fost formată din: Anca Balosin, profesor de Biologie; Constanța Giurcan, profesor de Istorie; Nelu Taman, profesor de Istorie; Elena Manole, profesor de Limba și literatura română; Gina Sava, profesor de Limba și literatura română; Florin Cristea, profesor de Geografie; Diana Burlacu, profesor de Geografie; Alexandru Tănasă, profesor de Matematică și Ana Maria Boicu, profesor de Logică, argumentare și comunicare.
Chiar dacă nu toți profesorii implicați în pregătirea tinerilor au putut participa la serbare, gândurile frumoase și bucuria pentru reușita la primul mare examen din viața acestora au fost transmise. ,,Dragi absolvenți, ați reușit! Iată că v-ați depășit frica, emoția, neîncrederea și imediat ce ați susținut examenul de BAC, v-ați mai înlăturat niște bariere! Împreună, anul acesta, am avut parte de o nouă experiență: lecțiile online. A fost o premieră pe care nu ne-am fi dorit-o, ratând ceea ce generațiile din urmă au primit – binecuvântarea și speranța locului unde ne desfășurăm pregătirea! – În Casa Domnului tinerii au primit nu doar informații și suport ca să rezolve bine niște exerciții, ci calda îmbrătișare a sfinților din fiecare icoană, și mai ales a Maicii Domnului. Acesta a fost singurul meu regret din acest an, că nu v-am putut oferi chiar… totul!, a transmis profesoara de limba și literatura română, Elena Manole.
Cu bucurie pentru ceea ce au obținut până acum și cu convingerea că binecuvântarea și învățătura pe care le-au primit în Sfânta Biserică îi vor însoți pe drumul cunoașterii și al vieții, cu toții, elevi și profesori și-au luat rămas bun promițând că vor păstra legătura, mai ales cu Sfânta Biserică.