Avertismente pentru adjudenii care aruncă gunoaie în zona Școlii „General Al. Averescu”

0
6

Primăria Adjud a transmis avertismente persoanelor care, în mod repetat, aruncă gunoiul fără a ține cont de nicio regulă în zona Școlii Generale „General Al. Averescu”. Aceste persoane au fost depistate cu ajutorul imaginilor captate de sistemul public de supraveghere video.

„Celor care obișnuiesc să arunce gunoiul la întâmplare, pe stradă sau lângă tomberoane, le recomandăm să renunțe la acest urât obicei! Pe lângă faptul că denotă lipsă de respect pentru oraș, pentru concetățeni și pentru mediul înconjurător, constituie și contravenție”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Adjud.

Autoritățile locale atrag atenția asupra faptului că, la a doua abatere, persoanele vor fi amendate conform HCL 27/2013. Conform art. 36, alin (1), lit. g) al actului normativ amintit, astfel de obiceiuri se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei, dacă sunt înfăptuite de persoane fizice și între 25.000 și 50.000 lei, dacă persoanele juridice aleg să se debaraseze astfel de diverse deșeuri.

 „Le mulțumim, pe de altă parte, tuturor adjudenilor care înțeleg că altul decât cel descris mai sus esre comportamentul unui om civilizat!”, se afirmă în postarea de pe pagina de facebook a Primăriei Adjud.