Bal de poveste pentru elevii cu dizabilităţi de la CSEI „Elena Doamna” Focşani

0
-Publicitate-

Într-o atmosferă de basm, bobocii CSEI „Elena Doamna” şi-au serbat Balul lor. Un bal deosebit, care a strâns laolaltă voluntari şi elevii speciali de la „Elena Doamna” pentru a păşi, împreună, în lumea poveştilor.

Un bal la care s-a lucrat timp de două luni, după cum ne-a spus unul dintre porofesorii organizatori.

„La acest minunat bal se lucrează de aproximativ două luni de zile. A fost o muncă titanică, atâît cu voluntarii, cât şi cu elevii noştri speciali, cărora Dumnezeu le-a oferit multe alte daruri in schimb. Vrem să fim la fel şi ne-am gândit să organizăm acest bal al bobocilor. În fiecare an este din ce în ce mai spectaculos, iar copiii sunt din ce în ce mai provocaţi să îşi arate talentele. Felicit voluntarii cu care am lucrat la acest bal”, a spus profesoara de română Corina Apostu.

Tema balului nu a fost deloc aleasă întâmplător. Poveştile sunt cele care ne adună pe toţi laolaltă şi ne transpun într-o lume în care toţi suntem egali.

Prin tema balului, „Un bal… o poveste”, ne-am gândit să introducem bobocii în lumea poveştilor, pentru că asta e ceea ce le place lor cel mai mult şi cred că a fost o temă aleasă cu succes. Elevii noştri s-au transpus cu succes în pielea personajelor. Odată cu noi, am invitat toţi spectatorii să redevină copii”, a spus Corina Apostu.

În total, 36 de voluntari şi 21 de elevi ai de la CSEI au dansat şi au recitat, ori au fost protagoniştii unor scenete comice sau a unor poveşti ale copilăriei noastre: Cenuşăreasa, Frumoasa din Pădurea Adormita, 1001 nopţi.

Evenimentul a fost organizat împreună cu elevii voluntari de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte „Gh. Tattarescu”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. (M.B.)

 

-Publicitate-