Biblioteca Județeană Vrancea lansează joi Proiectul „Biblio@rt”

0
10

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea lansează joi, 19 noiembrie, proiectul „Biblio@rt”, parte a programului „Carte&Arte”. Lansarea are loc în ziua în care se împlinesc 101 ani de la trecerea în veșnicie a scriitorului Alexandru Vlahuță.

„Proiectul îşi propune promovarea bibliotecii, a fondului de «Carte veche și colecții speciale» (autori, teme, edituri, tipografii, diferite aspecte de istorie şi cultură locală, viață cotidiană ş.a.), a pinacotecii bibliotecii, a donatorilor acesteia, prezentarea unor colecționari, bibliofili şi biblioteci private din Vrancea, organizare de ateliere şi multe altele”, precizează managerul Bibliotecii Județene, Oana Raluca Boian.

Proiectul „Biblio@rt” se va desfășura săptămânal, în fiecare zi de joi, la secția de Carte veche și colecții speciale, în alte sedii ale bibliotecii și în spații neconvenționale. El va fi un serviciu online de informare, recomandare, prezentare, comentarii, interacțiune culturală, între bibliotecă şi comunitate, dar și un dialog între cei care apreciază lectura, activitățile livrești, arta și, în general, tot ce ține de ceea ce anticii greci numeau „kalos kagathos” (ceea ce este frumos este bine şi ceea ce este bine este frumos – Aristotel), mai pe scurt, „frumos și bun”.

„Vă așteptăm să ne urmăriți, să veniți cu propuneri, să comentați ceea ce vom posta pe site-ul şi pagina de Facebook a bibliotecii, pentru a îmbogăți cu idei și informații acest demers inițiat de Secția de Carte veche și colecții speciale a bibliotecii noastre”, a adăugat managerul Oana Raluca Boian.