-Publicitate-

Asociația „Lumea lui Pinocchio„ din Panciu a derulat activitatea „Biblioteca Vie”. Aceasta a avut loc în n parcul de lângă Primăria Panciu.

Un domeniu important de activitate al Asociatiei este acela de promovare a voluntariatului, selectie si formarea tinerilor voluntari din tara si strainatate precum si formarea personalului care lucreaza in domeniul socio-educativ.

Activitatea „Biblioteca Vie” continua seria activitatilor derulate pe o perioada de 2 ani in cadrul proiectului „Mind the solidarity” finantat de Uniunea Europeana prin European Solidarity Corps (ESC) si se va desfasura in colaborare cu asociatia A.R.T. Fusion din Bucuresti.

Biblioteca Vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp, însă cărțile sunt oameni care intră într-un dialog personal cu cititorul. Biblioteca Vie își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. „Am ales acesta metoda pentru a promova voluntariatul si dialogul intercultural prin impartasirea experientelor personale ale voluntarilor din diferite tari. Pe rafturile bibliotecii vii publicul a putut întâlni titluri ca: migrant, musulmanca, moldovean, voluntar strain, lucrator comunitar international, cercetas, voluntara care lucreaza cu copii romi iar cărțile au fost personificate de voluntari din Spania, Franța, Germania, România, Italia și de personalul local al asociației. Asociația „Lumea lui Pinocchio„ din Panciu, Vrancea este o organizatie nonguvernamentala dedicată sustinerii, recuperării și integrării copiilor aflati in pericol de separare de familie, abandon scolar, delincventa juvenila. Activitatile se defasoara in cadrul Centrului Socio-Educational de Zi „Pinocchio,, din Panciu aflat la sediul asociatiei.
Centrul nostru este frecventat de peste 48 de copii care sunt incurajati si ajutați să mearga la școala prin oferirea de rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, o masă caldă și o gustare precum si ajutor la efectuarea temelor. Totodată desfășurăm activități de educație informala si non-formală pentru formarea si dezvoltarea unor deprinderi, aptitudini si comportamente pentru o viață independentă precum si consiliere si asistenta copiilor si familiilor acestora”, au transmis reprezentanții centrului.

 

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani