Campanie de prevenire a delincvenței juvenile, a consumului de droguri și a traficului de persoane la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”

0
64

„Mai informat mai puternic” este sloganul sub care, ieri la nivelul Colegiului ”Alexandru Ioan Cuza”, prin  Cabinetul de Asistență Psihopedagogică, a avut loc o amplă activitate de informare a elevilor cu scopul  prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirii traficului de persoane și  a consumului de droguri, informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF triaje și zonele adiacente și prevenirea răspândirii virusului Sars Cov 2.

”Mi-a plăcut foarte mult întâlnirea de astăzi. Am aflat lucruri noi despre droguri și despre reabilitarea unei persoane care este dependentă, despre traficul de persoane și despre tipurile de exploatare ale unei persoane. Cred ca pot să le vorbesc și altora despre ce s-a vorbit aici. Am reținut, de exemplu că există mai multe tipuri de exploatare, exploatare sexuală, exploatare prin cerșetorie și multe alte forme ale exploatării”, spune  Ioana – Daria Radu din clasa a XII A.

Și elevii de clasa a VIII-a s-au bucurat că profesorii lor s-au gândit la ei și i-au inclus într-un proiect din care pot să învețe cum să se ferească de pericolele vârstei, precum drogurile, cum să nu se lase exploatați, și mai ales cum să recunoască o situație de acest fel pentru a nu cădea victime ale traficanților de droguri sau persoane.

”Am discutat despre trafic de persoane, droguri, despre lucruri care probabil se întâmplă și la noi (n.r. la vârsta noastră) dacă am fost implicați în această campanie. Ni s-a explicat cum să ne protejăm și cum să fim atenți la oamenii cu care suntem în anturaje. Am aflat lucruri noi și utile dacă te afli într-o astfel de situație”, a spus pentru Actualitatea Vrânceană Bianca Ifrim, elevă din clasa a VIII-a A.

Activitățile au fost desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea și  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane –Centrul Regional Galați,  în sistem outdoor și s-au adresat unui nr de 81 de elevi din clasele  a VIII a A și a XII  a A și C.

Trebuie spus că activitatea a avut loc în aer liber, iar elevii au fost împărțiți în mai multe grupe astfel încât să se poată păstra toate normele pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

Activitățile realizate sunt parte a Proiectului Educațional „Alegeri sănătoase: despre droguri și violență” care se va derula pe parcursul anului școlar la nivelul CNAIC Focșani.