Cărțile de patrimoniu ale Bibliotecii Județene vor fi expuse cu prilejul ”Zilei Cărților Deschise”

0
-Publicitate-

Cele patru cărţi de patrimoniu ale Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu”, vor ieşi pentru prima dată la o expoziţie în afara instituţiei, cu prilejul evenimentului ”105 ani de istorie”, organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea joi, 19 decembrie. Este vorba de ”Carte folositoare de suflet, despărţită în trei părţi”, tipărită la Mitropolia Iaşi, la 1819; ”Istoria Noului Testament (tomul al doilea) spre întrebuinţarea româneştii tinerimi”, tipărită la Mitropolia Iaşi, la 1824; ”Ceaslov”, tipărit la Iaşi, la Mitropolia Moldovei, în anul 1846 şi de mai nou intrata în colecţia noastră de patrimoniu, ”Sfintele şi dumnezeieştele Liturghii”, Tipografia lui Ioan Bart, de la Sibiu, 1827.

”Cele patru titluri au fost clasate în patrimoniul cultural naţional, în categoria ”Fond”, prin ordine emise de Ministerul Culturii, drept “bunuri culturale mobile cu valoare istorico-documentară” şi sunt parte a fondului de ”Carte veche. Colecţii speciale al bibliotecii”. Reamintim că Biblioteca Judeţeană Vrancea a beneficiat, în vederea întocmirii documentaţiei privind propunerile de clasare, de sprijinul Direcţiei de Cultură Vrancea şi al Muzeului Vrancei şi adresează mulţumiri tuturor celor implicaţi în această activitate”, se arată într-un comunicat de presă al Bibliotecii Județene. 

Expoziţia va  fi vernisată la sediul Directiei pentru Cultură Vrancea – Casa Saideman, monument istoric, Strada Nicolae Titulescu Nr. 1, Focșani –  începând cu ora 16.00 şi va  deschisă pe durata evenimentului.

-Publicitate-