Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea și-a prezentat activitățile pentru tineret realizate în 2019

0
98

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vrancea a făcut bilanțul celor 17 activități de tineret derulate în perioada 20 aprilie – 15 decembrie, prin Calendarul de proiecte proprii, în conformitate cu Metodologia pentru organizarea și finanțarea proiectelor de tineret. Activitățile de tineret au fost prezentat de Lia Cazacu, expertul de tineret al instituției, în cadrul proiectului ”Revista presei tinerilor”, pe 14 decembrie.

În afară de proiectele proprii, finanțate de la Ministerul Tineretului și Sportului, DJST Vrancea a mai fost organizator și/ sau partener, pentru un număr de alte 15 activități și proiecte, alături de un număr de 42 de instituții de învățământ sau instituții publice, partenere, începând cu 15 ianuarie 2019. Dacă în urmă cu o săptămână partenerii DJST Vrancea au participat la Gala a voluntarilor DJST, cu proiectele cele mai interesante, de această dată, activitățile au luat forma unei conferințe de presă, cu trei echipe și trei abordări de presă diferite: tinerii, jurnaliștii și lucrătorii de tineret. După o trecere în revistă a proiectelor proprii DJST Vrancea, echipa tinerilor a fost provocată, de către echipa invitaților de onoare, la dialog, stârnind curiozitatea acestora cu privire la meseria de reporter/jurnalist.

 ”Tinerii au fost surprinși de o neașteptată întâlnire cu presa locală, reprezentată  de către doamnele Lenormanda Florențiu (ATLAS TV) și Ana-Maria Boicu (Actualitatea Vrânceană), aflate pentru prima dată în mijlocul tinerilor, la DJST Vrancea. În mare parte, jurnaliștii au fost, cu voie , fără voie, participanți alături de tineri, declarându-se plăcut surprinși de metodele de lucru, implicarea tinerilor și interesul pentru voluntariat în activitățile de tineret.   O altă surpriză, a fost prezența la conferință a doi tineri, vrânceni, care lucrează în presa centrală, voluntari și membri activi ai grupului DJST: Alexandru Munteanu (DG Radio 3 Net) și Radu Tiliță (Reporter Antena 3). Au susținut cu multă plăcere un dialog, profesionist și realist cu tinerii, sincer interesați de subiectul ”presei contemporane””, se arată într-un comunicat de presă al DJST.

Alături de tinerii liceeni au fost la Revista presei: Ștefania Ciobotaru, inginer, Oana Săvulescu, student Politehnica București, Radu Agherghini, student Politehnica București, Dani Stratton, economist și Cristian Cazacu, student Universitatea București. De asemenea, a participat și noua echipă ”20 pentru 2020”, formată din tineri, elevi la CN Al. I. Cuza, CNU, CEc.MK si CTI.Mincu.

Prezențe deosebite, la conferința tinerilor, au fost profesoarele Ionela Chiriac (Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud), Camelia Sandu (Școala Gimnazială Suraia), Doina Stratton Andrieș (Liceul ”Simion Mehedinți” din Vidra), Mihaela Rău (Colegiul Național Unirea din Focșani), Oana Săcăluș (Colegiul Național ”Alexandru I.Cuza” din Focșani), doctor Bianca Ramona Andoni (Spitalul Militar de Urgență ”Alexandru Popescu” din Focșani), Orania Zdrâncu, consilier DJST Vrancea.

”DJST Vrancea mulțumește tuturor celor care ne-au fost alături, implicați sau voluntari la Tineret și în 2019. Succes tuturor!, a transmis Daniel Gongu, directorul executiv al instituției.