Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean, a inspectat lucrările de pe DJ 205B: ”Avem speranțe că lucrările vor fi finalizate înainte de data oficială a terminării proiectului”

0
10

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a inspectat, miercuri, lucrările de asfaltare care se derulează pe DJ 205B în cadrul proiectului  Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T – E85”.

 „Ne dorim să asigurăm locuitorilor județului Vrancea o infrastructură de calitate într-un timp cât mai scurt și avem speranțe că lucrările vor fi finalizate înainte de data oficială a terminării proiectului. Dezvoltăm Vrancea și ne ocupăm zi de zi de problemele vrâncenilor, a precizat președintele Cătălin Toma.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt aproximativ 38.000 locuitori, respectiv populaţia localităţilor cu acces la acest drum județean – oraşul Odobeşti și comunele Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Coteşti, Cîrligele, Vîrteşcoiu, precum și populaţia localităţilor adiacente care se intersectează cu DJ 205B.

Prin realizarea proiectului, vor fi modernizați 30 km de drum, vor fi reabilitate şapte poduri, vor fi amenajate 60 de staţii care vor deservi transportul public de călători. Totodată, vor fi realizate trotuare, treceri de pietoni și va creşte gradul de siguranţă rutieră, prin lucrări de refacere a marcajelor, a indicatoarelor rutiere și prin amplasarea de parapete metalice de protecţie.

Drumul Județean 205B este reabilitat din fonduri europene, în cadrul POR 2014-2020 și are o valoare totală de 108 milioane de lei, din care 85% reprezintă finanțarea europeană nerambursabilă, 13% finanțarea din bugetul naţional şi 2% este cofinanţarea CJ Vrancea.