Cu emoţie în glas dar cu multă bucurie în suflet, cei 5 elevi pompieri, repartizaţi în stagiul de practică la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, au depus Jurământul militar.

Ceremonia a avut loc vineri la sediul instituţiei, într-un cadru restrâns, impus de condițiile referitoare la distanțarea socială, în prezenţa conducerii unităţii.
Odată cu rostirea jurământului, elevii Cosma Fabian-Iulian, Iacovachi Marian-Dumitru, Rusu George-Cosmin, Stănescu Valentin și Zaharia Bogdan-Gabrieș au aderat la valorile şi tradiţiile armei pompieri.
După acest moment emoționant și solemn, inspectorul șef, colonel Flaviu Chiscop, le-a transmis tinerilor elevi pompieri un scurt mesaj: ” Jurământul militar este primul pas pentru toţi cei care aspiră la o carieră în uniformă şi care îşi leagă destinul de cel al ţării, fiind în acelaşi timp o asumare conştientă a angajamentului de a munci cu pasiune şi dăruire, în vederea asumării cunoştinţelor, formării deprinderilor, dezvoltării competenţelor, pentru a deveni apărător al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. V-ați ales o meserie frumoasă, plină de riscuri dar care ofertă multe satisfacții, atunci când misiunile încredințate sunt îndeplinite cu succes. Vă doresc o carieră cât mai lungă și plină de realizări.”
Cu această ocazie, le urăm ”Bun venit în marea familie a pompierilor militari!”, iar la finalul studiilor îi așteptăm în rândul salvatorilor vrânceni.