Cine sunt șefii de instituții puși de PNL în funcții până acum

0
378

PNL a reușit până acum să schimbe conducerile mai multor instituții locale. Oamenii ”noi” ai guvernului Orban sunt, cu o excepție, persoane care s-au mai aflat la conducere în instituțiile respective.

La Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Dorin Cristea a rămas inspector școlar general. În schimb, în  funcția de adjunct a fost numită Daniela Gabriela Marchitan, care a mai ocupat această funcție în perioada 2016 – 2017. Aceasta a fost prima schimbare făcută de PNL pe plan local, pentru a-l înlocui pe Aurel Șelaru, susținut de PSD.

La Garda Forestieră Vrancea, Ionică Cherchiu a fost schimbat cu Vasile Bercaru, din cadrul aceleiași instituții, care a mai ocupat această funcție în perioada 2007 – 2010.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea este, până acum, singura instituție în fruntea căreia se află un director care nu a mai ocupat funcții de conducere până acum. Cristi Mihai este, la 34 de ani, cel mai tânăr șef de instituție local și a lucrat până acum în cadrul DSVSA.

La Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea a revenit în funcție consilierul județean PNL Dorina Vraciu,  care lucrează de foarte mult timp în cadrul instituției și a mai fost la conducere în perioada 2009 – 2013. Din 2014, SGA a fost condusă de fostul prefect Cătălin Kanty Popescu.  

Un alt fost director revenit în funcție este Eugen Popa, la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Acesta l-a înlocuit pe consilierul județean PSD Dan Adrian Mocanu, care s-a aflat la conducere în ultimii ani. Eugen Popa a mai condus ANIF și în perioada 2005 – 2007, iar în anul 2016 a candidat din partea PNL la funcția de primar la Tătăranu.