Cod galben de ninsori abundente până luni după –amiază

0
6

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)a emis duminică o avertizare cod galben pentru ninsori abundente pentru 20 de ninsori abundente și municipiul București. Avertizarea este valabilă până luni după – amiază. Printre județele afectate se află și Vrancea.

Potrivit ANM, în intervalul 10 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 14.00, vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune un strat consistent de zăpadă, care va depăși local 10 – 20 cm și, izolat, 30 – 40 cm.  În cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă.

De asemenea, în intervalul 10 ianuarie , ora 10.00 – 13 ianuarie, ora 10.00, va fi în vigoare o avertizare de precipitații și polei pentru cea mai mare parte a țării. Precipitațiile sunt moderate cantitativ și vor fi mai ales sub formă de ninsoare.  În jumătatea de sud se vor acumula, local, cantităţi de precipitații de peste 15 – 30 l/mp.