Complex sportiv la Vintileasca, unde nu sunt copii și s-a mai făcut o bază sportivă. Președintele AJF Vrancea: ”Ce să facă acolo? Să organizeze iarmaroc pentru octogenari și cei câțiva pensionari?”

0
-Publicitate-

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat construirea de complexuri sportive în patru localități din Vrancea, la Vintileasca, Dumitrești, Golești și Odobești. Investiția de la Vintileasca este care stârnește semne  de întrebare, deoarece este vorba de o comună mică, cu o populație îmbătrânită, unde nu s-a putut face o echipă de fotbal.

Culmea, în anul 2009 Vintileasca a primit fonduri guvernamentale pentru un stadion, în valoare de 350.000 lei, care nu este folosit.

Dan Dumitru, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vrancea, spune că  în 2010 nu s-a reușit formarea unei echipe de fotbal la Vintileasca, pentru că nu erau tineri care să joace.

”Nu ne mai facem bine niciodată. Încă o bază sportivă la Vintileasca? Ce să facă acolo? Să organizeze iarmaroc pentru octogenari și cei câțiva pensionari? Pentru cei care nu știu, la Vintileasca s-a construit prin program guvernamental în anii 2005 – 2006 prima bază sportivă din județ. De atunci și până în prezent acolo nu a avut loc nicio competiție, nu s-a jucat nici măcar un meci de fotbal. Am fost acolo, am vorbit cu viceprimarul în 2010, mi-a arătat câți copii mai învață în școală și am înțeles că niciodată nu va fi posibil să avem acolo un club de fotbal. Pentru ce se mai face încă o bază sportivă acolo în condițiile în care la Focșani e nevoie asiduă de cel puțin trei terenuri pentru copii și juniori? Avem un municipiu reședință de județ cu infrastructură sportivă zero și noi facem baze sportive fără să avem și beneficiari reali ale acestora”, a spus președintele AJF Vrancea pe pagina sa de socializare.  

La Dumitrești, primarul Petrică Dogaru spune că investiția va fi realizată în curtea liceului din comună și va fi destinată celor elevilor care învață acolo.

-Publicitate-