Publicitate

Guvernul a făcut primul pas pentru construirea unei conducte care să permite alimentarea a gazele naturale a localităților din centrul și din sudul județului, precum și din nordul județului Buzău. La ședința care a avut loc vineri, proiectul ”Conductă de transport gaze naturale pe direcția Ghergheasa – Focșani” a fost declarat proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Conducta va fi construită de Transgaz.

Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 25.500 consumatori casnici, 535 instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 864 de agenți economici”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei, care a promovat proiectul de hotărâre de guvern.  

Ministerul Fondurilor Europene intenționează ca pe 17 august să deschidă o sesiune de depunere de proiecte pentru extinderea rețelelor de gaze naturale în localități, cu fonduri europene.

Publicitate