Consilierul județean Cristi Irimia a demisionat din PNL

0
35

Consilierul județean Cristi Irimia a anunțat luni că pleacă din PNL și renunță la politică pentru un proiect de jurnalism.

”Începând de mâine, 1 octombrie a. c., voi fi implicat într-un proiect jurnalistic ce vizează domeniile justiție-ordine publică-protecția copiilor, urmând să colaborez cu mai multe ONG-uri din aria respectivă și să fac parte dintr-o astfel de asociație. Noua postură este incompatibilă cu cea de membru de partid, astfel că am decis să renunț la calitatea de membru al Partidului Național Liberal și, implicit, la cea de consilier județean”, a anunțat Cristi Irimia într-o declarația de presă.

Ședința de luni a Consiliului Județean Vrancea a fost ultima la care Cristi Irimia a participat. Acesta a avut peste 500 de luări de cuvânt, precum și proiecte inițiate.  Fostul liberal le-a mulțumit parlamentarilor de Vrancea și celorlalți membri PNL pentru colaborare.

”Nu a fost o decizie ușor de luat. Oportunitatea de a lucra, în calitate de jurnalist, într-un amplu proiect din sud-estul României, cum va fi cel din care voi face parte, a apărut în urmă cu aproape un an. Am înclinat balanța, până la urmă, spre acest proiect jurnalistic, în detrimentul politicii, gândindu-mă la faptul că îmi pot aduce contribuția ca ziarist în cadrul activităților pe care le voi derula. Trăim vremuri în care injustiția, violența, agresiunile, consumul de droguri și atacurile asupra familiei și copiilor s-au înmulțit, astfel că am decis să fac acest pas”, a spus Cristi Irimia.

Lista celor mai importante proiecte inițiate de Cristi Irimia.

–        Proiect privind eliberarea din funcție a președintelui CJ Marian Oprișan

–        Proiect pentru susținerea financiară a UAT-urilor afectate de inundații

–        Proiect privind înființarea Registrului de Patrimoniu Turistic în cadrul CJ Vrancea

–        Proiect privind crearea Fondului de Rezervă al CJ

–        Proiect pentru susținerea financiară a Căminului pentru Persoane Vârstnice ”O nouă viață” Mărășești

–        Proiect privind reducerea consumului de carburant la nivelul parcului autor al CJ Vrancea

–        Proiect privind reducerea substanțială a cheltuielilor CJ Vrancea la evenimentele denumite generic de presă ”paranghelii”

–        Proiect privind o mai mare transparență a CJ, prin transmiterea în direct a ședințelor CJ Vrancea

–        Proiect privind acordarea titlului de cetățean de onoare vrâncenilor Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan

–        Amendament privind gravele erori de natură juridică din proiectul privind trecerea terenului pentru spital de la MApN la CJ Vrancea