Consiliul Județean a obținut finanțare pentru realizarea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Proiectul are  o valoare de peste 157 milioane de lei

0
74

Proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea” are asigurată finanțarea pentru realizare, din fonduri europene obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Contractul de finanțare a fost semnat luni, la Ministerul Educației, în prezența ministrului Ligia Deca, reprezentanților Consiliului Județean Vrancea, universităților și oamenilor de afaceri implicați.

Campusul se va întinde pe o suprafață de peste 2 hectare și va avea patru corpuri de clădire, respectiv un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie.

Campusul va dispune de resurse educaționale, mobilier, ateliere de practică pentru elevi și studenți, precum și de ateliere digitale, pe baza unui concept de digitalizare adaptat profilului liceelor și universităților tehnologice, asigurând infrastructura necesară pentru pregătirea profesională optimă a elevilor și a studenților. Totodată campusul va asigura infrastructura socială pentru elevi și studenți.

Proiectul este gestionat de un consorțiu format din Consiliul Județean Vrancea, în calitate de lider, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea București, trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani,  SC Simiz Fashion SRL), în calitate de parteneri.

Valoarea totală a proiectului este de 157.146.578,28 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR 104.465.657,39 lei.

Detaliile proiectului au fost prezentate și în cadrul unei conferințe de presă organizate de Consiliul Județean Vrancea.