Consiliul Județean a stabilit firmele care vor asigura transportul pe rutele pe care nu mai operează firma Primăriei Focșani

0
8

Consiliul Județean Vrancea a fost convocat joi în ședință de îndată pentru rezolvarea problemei asigurării transportului public pe rutele pe care opera firma de transport public a Primăriei Focșani, prin intermediul Asociației Metropolitan Trans. Asociația a pierdut procesul cu mai multe firme de transport private și, până la terminarea litigiului, nu mai poate opera pe trasee.  Este vorba despre rutele 030 (Focșani – Vâlcele – Câmpineanca, 038 (Focșani – Milcovul  – Gologanu, 072 (Focșani – Mândrești – Răstoaca), 065 (Focșani – Vânători – Jorăști), 067 (Focșani – Mircești – Rădulești) și 068 (Focșani – Mândrești – Balta Raței).

”Consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind încredințarea temporară a serviciului de transport pe traseele respective unor operatori județeni care au capacitatea de a rezolva cu celeritate situația ivită în urma procesului dintre trei firme private și Asociația ”Metropolitan Trans”, alcătuită din Municipiul Focșani și comunele Răstoaca, Gologanu, Câmpineanca, Vânători, Biliești, asociație care asigura serviciile de transport prin intermediul SC Transport Public SA Focșani”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea.

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a arătat că astfel a fost rezolvată problema transportului pentru aproape 10.000 de persoane din zonele din jurul Focșaniului.

În timpul ședinței CJ, consilierul PSD Laurențiu Marin a întrebat de ce transportul public nu este încredințat tot către Transport Public Focșani. Cătălin Toma a răspuns că s-a gândit și această variantă, însă nu se poate din punct de vedere legal.