Consiliul Județean Vrancea este partener cu Asociația Personalului Didactic ”Simion Mehedinți” în derularea unui proiect cultural-educativ

0
10

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean, a pus bazele unui acord de parteneriat între instituția pe care o conduce și Asociația Asociația Personalului Didactic ”Simion Mehedinți”, pentru derularea proiectului cultural–educativ ”Spiritul Vrâncean Redivivus”. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri cu președintele APD, conf. dr. Costică Neagu, și directorul Casei de Cultură din Odobești, dr. Romeo-Valentin Muscă.

 ”Prin implementarea proiectului se va reda strălucirea cuvenită monumentului istoric ”Școala Veche – Școala cu Coloane” din Vidra, prin realizarea busturilor personalităților Simion Mehedinți și Valeriu D. Cotea. Aceștia, prin contribuția lor deosebită, au dat strălucire așezării vrâncene numită și ”Poarta Vrancei”.

 Președintele Asociației Personalului Didactic ”Simion Mehedinți”, conf. dr. Costică Neagu, a propus ca busturile să fie executate de către artistul plastic lector dr. Ionel Fiștoc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și cadru didactic la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” din București. Cele două busturi propuse a fi realizate vor fi amplasate în fața celui mai vechi edificiu de învățământ din Vrancea arhaică: ”Școala cu coloane””, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea.

Prin intermediul proiectului se mai propune retipărirea a 20 de lucrări importante pentru cultura vrânceană, dar și dotarea bibliotecilor școlare și publice.