Consiliul Județean Vrancea va asigura serviciile de transport între Focșani și localitățile limitrofe

0
9

Consiliul Județean Vrancea a anunțat că face, în regim de urgență, demersuri pentru a rezolva problema transportului de persoane pe traseele dintre Focșani și localitățile Răstoaca, Gologanu, Milcovul, Golești, Câmpineanca, Vânători. Transport Publica SA Focșani nu mai efectuează curse pe această trasee, după ce firmele care activau în transportul public județean au dat în judecată Asociația ”Metropolitan Trans”, formată din municipiul Focșani și localitățile învecinate.

”Ieri, Tribunalul Brăila a dat câștig de cauză firmelor private, acestea obținând în instanță suspendarea curselor de călători efectuate de Transport Public SA Focșani. Cetățenii nu trebuie să fie victime ale disputei juridice dintre firmele private și Asociația ”Metropolitan Trans”, de aceea Consiliul Județean Vrancea caută soluții în regim de urgență pentru a asigura continuitatea serviciilor județene de transport.

Ca efect al hotărârii judecătorești, transportul pe rutele menționate la finele comunicatului va fi asigurat, până la soluționarea definitivă a cauzei pe fond, de către operatorii de transport județeni care au asigurat serviciul de transport anterior delegării serviciului public local către SC Transport Public SA Focșani”, a anunțat Consiliul Județean Vrancea într-un comunicat de presă.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean spun că Autoritatea Județeană de Transport din cadrul instituției va monitoriza și controla permanent modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători pe traseele respective.