Consiliul Local Focșani a votat, la ședința de luni, înființarea firmei ENTEL, care va prelua activitatea societății de termoficare ENEL. Cu toate acestea, nu se știe exact când se va putea relua furnizarea căldurii și apei calde, acest lucru depinzând de proceduri.
Consilierii locali au votat și conducerea noii societăți, formată dintr-un director și cinci membri ai Consiliului de Administrație. Aceștia sunt numiți provizoriu, pe o perioadă de 5 luni. Printre ei sunt foști consilieri și parlamentari, fapt care a dus la acuzații aruncate de PNL, dar și de AUR, cu privire la ”sinecuri” și la capacitatea acestora de a conduce firma.
În funcția de director a fost numit Gabriel Grădinescu, fost director de bancă și fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Din Consiliul de Administrație fac parte: Rodica Boboc, Aurora Pavel, Dorinel Gheorghe, Emanuel Gongu și Radu Nițu. AUR a făcut o propunere, care nu a întrunit suficiente voturi.
Liberalii au cerut, printr-un amendament, ca indemnizațiile membrilor CA să fie limitate la 100 de lei pe lună, care a fost respins.
Dezbaterile de la înființarea firmei au fost prilejul acuzațiilor aruncate de primarul Cristi Misăilă și liberali. Liviu Macovei a întrebat de ce nu s-a întâmplat nimic până acum și a susținut că singura soluție este un management privat deoarece noua firmă va avea soarta ENET.
Primarul Cristi Misăilă a susinut că fostul director Manole Merchea i-a ascuns situația reală a ENET și abia după numirea lui Cătălin Kanty Popescu în funcția de administrator special societatea a recunoscut că nu mai poate gestiona activitatea. Cum Merchea a fost și membru PNL în urmă cu mulți ani, acest lucru a prilejuit și alte acuzații aruncate între cele două tabere.
Primăria Focșani a primit o sumă de 9,5 milioane de lei de la Guvern, din care 4,5 milioane lei vor constitui capitalul social al ENTEL.