Cu o alcoolemie de 2,26 mg/l, un ieșean a fugit de polițiști

0
6

Un ieșean s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat băut la volan și a încercat să fugă de polițiști. La data de 30 noiembrie a.c. ora 23.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cotești au observat un autoturism staționat pe DJ 205 R, în care se afla conducătorul auto și un pasager. În momentul în care polițiștii au întors autospeciala pentru a legitima cele două persoane, autoturismul s-a pus în mișcare, accelerând.

A fost efectuat semnal regulamentar de oprire cu ajutorul mijloacelor acustice și luminoase ale autospecialei, însă aceștia nu s-au conformat, iar după aproximativ 1 km, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 27 de ani, din județul Iași, care avea o concentrație de 2.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.