Cum a fost sărbătorită Ziua Națională la Panciu

0
-Publicitate-

Manifestările de la Panciu, dedicate zilei de 1 Decembrie, au debutat cu Parada Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani, a militarilor Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor” Focșani, însoțiți de participanți și invitați, pe traseul Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” – Bulevardul Independenței – strada Nicolae Titulescu – Monumentul Eroilor. Alături de reprezentanții administrației locale și județene au fost prezenți veterani de război, elevi și profesori de la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” și Liceul Tehnologic ”Al. I. Cuza”, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai operatorilor economici din oraș.

După intonarea Imnului de Stat, un sobor de preoți a oficiat slujba de ”Te Deum”, pentru artizanii României Mari.

„Înaintașii noștri au prețuit și au apărat valorile democratice! Ne-au învățat lecția patriotismului și au demonstrat că orice este posibil, dacă există unitate și solidaritate! Au fost împreună la bine, dar mai ales la greu! Au lăsat deoparte interesele personale, rivalitățile, folosindu-și toată energia creatoare pentru a ne lăsa moștenire această țară frumoasă în care trăim și muncim! Să nu uităm că avem datoria de a transmite mai departe, generațiilor care vin, această moștenire! Că trebuie să fim, la rândul nostru, un exemplu de unitate, solidaritate, cinste, altruism, omenie şi spirit de sacrificiu! Că știm să ne apărăm glia și credința așa cum au făcut strămoșii!”, a spus primarul Iulian Nica.

La festivitate au mai vorbit vicepreședintele CJ Dănuț Cristian și profesorul de istorie Mihai Adafini. Manifestările s-au încheiat cu depunerea de coroane de către participanți.

-Publicitate-