-Publicitate-

CUP SA Focșani nu mai facturează apa meteorică după ce Consiliul Județean Vrancea a decis a decis ca abonații societății să nu mai plătească apa de ploaie. Schimbările se regăsesc în facturile emise în luna septembrie pentru consumul din august, prima luna când s-a aplicat această măsură.

Reprezentanții CUP au explicat pe un consum de apă de 10 mc care este situația. Din datele de prezentate, reiese că focșănenii plăteau 12,18 cm de apă, din care apa uzată menajeră 8 mc, iar 4,18 mc apa meteorică, care a fost eliminată de la plată.  

Exemplul prezentat de CUP

Situația facturării cantității de 10 mc apă, înainte și după eliminarea apei meteorice din factură, în cazul unui imobil cu suprafața incintelor construite și neconstruite de 250 mp:

Situația 1 – factură înainte de eliminarea apei meteorice:

– consumul de apă este de 10 mc

– cantitatea facturată la reperul ”canalizare și epurare ape uzate” este de 12.18 mc, reprezentată de apă uzată menajeră: 8 mc (80% din 10 mc) și apă meteorică: 4.18 mp (0,0167 mc/mp x 250 mp).

Situația 2 – factură după eliminarea apei meteorice:

– consumul de apă este de 10 mc

– cantitatea facturată la reperul ”canalizare și epurare ape uzate” este de 8 mc (80% din 10 mc).

”Deși apa meteorică nu se mai regăsește în factură pentru categoriile de utilizatori menționate mai sus, reperul ”canalizare și epurare ape uzate” este prezent totuși în documentul fiscal, deoarece CUP SA Focșani facturează în continuare cantitatea de apă uzată menajeră descărcată în rețeaua publică de canalizare de către utilizatori. Conform contractului de prestare/furnizare a serviciului, aceasta reprezintă o cotă procentuală cuprinsă între 80% și 100% din cantitatea de apă utilizată.

În județul Vrancea, operatorul CUP SA Focșani a facturat și facturează cantitatea de apă uzată aferentă întregii cantități de apă utilizată doar în procent de 80% din aceasta.

Excepție fac situațiile în care operatorul a acceptat, pe lângă apa din rețeaua publică, utilizarea unei surse proprii de apă cu destinație exclusivă pentru întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, cantitatea de apă uzată menajeră facturată fiind egală cu cantitatea de apă consumată”, precizează CUP.

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani